Mini pivara-opis postupka


Rezervoar za zagrevanje vode se napuni običnom hladnom vodom, koja se pomoću grejača zagreje na temperaturu neophodnu za potapanje žitarice.

Kada se voda zagreje na odgovarrajuću temperaturu pretače se pomoću pumpe u rezervoar za potapanje mlevene žitarice. 

Rezervoar za potapanje mlevene zitarice opremljen je dodatnim "lažnim" dnom koje služi kao sito. Kroz slavinu postavljenu pri vrhi rezervoara dolazi voda koja "spira" žitaricu, dok se kroz slavinu na dnu rezervoara ispušta.

 Tečnost koja se ispušta iz rezervoara za potapanje mlevene žitarice prolazi kroz cev potopljenu u rezervoar za zagrevanje vode. Time se postiže da tečnost koja spira žitaricu bude konstantne temperature. Proces ispiranja traje od  1 do 2  sata.
Nakon ispiranja "slatka voda" koja je proizvod spiranja žitarice ide na kuvanje uz dodatak hmelja.

Grejači od nerđajućeg čelika su dobra opcija jer su sanitarni tj postoji mogućnost čišćenja.


Nakon kuvanja tečnost se ohladi i ide na fermentaciju u fermentator.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Dimne cevi i kolena

Rešetkasta gazišta za stepenište

Osnove CNC plazma sečenja (1)